NU Actueel

Taylor Swift aangeklaagd

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is aangeklaagd door een Amerikaans pretpark. De naam van het pretpark is Evermore en de titel van het nieuwste album van de zangeres luidt evermore. Daar is het pretpark boos over.

Een pretpark is totaal iets anders dan een album, zou je denken. Maar het probleem heeft voornamelijk te maken met de zoekresultaten op internet. Als mensen via Google naar het pretpark zoeken, zouden ze vooral zoekresultaten te zien krijgen die met de zangeres te maken hebben. En ongeduldig als ze zijn, haken ze dan af. Dat is nadelig voor het pretpark.

Bovendien biedt de zangeres allerlei producten te koop aan die de naam evermore dragen. En er is nog een probleempje: Evermore krijgt te maken met fans van Taylor Swift die denken dat het park op haar gelijknamige album gebaseerd is.

Verwarring troef dus, volgens de advocaten van het pretpark. Ze beweren dat Evermore tussen de 23.000 en 333.000 euro is misgelopen door de schuld van Swift. (Misschien kan ze er gewoon eens gaan optreden?)

Nog een taalweetje over Taylor Swift: ze is vernoemd naar de Amerikaanse zanger James Taylor. Dat vertelt ze aan het begin van dit filmpje.

Vragen

Beantwoord vraag 1a en 1b eerst voor jezelf en bespreek je antwoord daarna in de klas.

1a Taylor Swift is aangeklaagd door pretpark Evermore. Welke drie argumenten van het pretpark om Swift aan te klagen vind je in de tekst? Maak een lijstje.

1b Welke conclusie trekken de advocaten van het pretpark uit deze argumenten? Schrijf dit op in eigen woorden.

Beantwoord vraag 2a en 2b eerst samen met een klasgenoot. Bespreek jullie antwoord daarna in de klas.

2a Bekijk je lijstje met argumenten uit vraag 1a en verzin bij elk argument een kritische vraag. Schrijf de vragen op.

2b Als jij de advocaat van Taylor Swift was, wat zou dan jouw conclusie zijn?

 

Kijk voor de antwoorden in TLPST nr. 75 Nieuw Nederlands

Bron: TLPST nr. 75

 

Wil je meer weten over onze methode Nieuw Nederlands?

Naar de website

 

TLPST is een maandelijkse lesbrief van
Nieuw Nederlands en
Genootschap Onze Taal.