NU Actueel

 - NU Actueel Afbeelding bekijken

De Super Bowl is één van de grootste sportevenementen van het jaar. Er wordt niet alleen de American footballfinale in de Verenigde Staten gespeeld tussen de kampioenen van de National Football Conference en de American Football Conference, maar er wordt ook een half time show gehouden. Lady Gaga, Bruno Mars en Coldplay hebben bijvoorbeeld opgetreden.

Lees hier het artikel van de editie 2021 terug.

Opdrachten 

1 Hoofdartiest The Weeknd maakte geluid en het publiek, dat thuis voor de televisie zat, kon de muziek horen. Beschrijf met de begrippen geluidsbron, tussenstof en ontvanger hoe dit proces in zijn werk gaat.

2 Nadat hoofdsponsor Pepsi besloot het budget voor 2021 te verkleinen, investeerde The Weeknd 5,7 miljoen euro in zijn optreden. Hij bracht zelf dit geld mee, zodat hij ‘de show kon maken die hij altijd voor ogen had’. Noem drie geluidsbronnen die The Weeknd mogelijk heeft kunnen inzetten tijdens zijn optreden.

3 Welke drie factoren zorgen voor bij snaarinstrumenten voor de toonhoogte? Leg ook uit hoe deze factoren invloed hebben op de toonhoogte.

4 Hoe kan het geluid bij een concert gevaarlijk zijn voor je?

5 Welke maatregel bij de bron, tussenstof en ontvanger kan je nemen om de geluidssterkte die je hoort te verminderen?

Extra informatie

Super Bowl

The Weeknd

Fragment

 

Wil je meer weten over onze methodes voor Natuurkunde en NaSk?

Naar website Overal Naar website Pulsar