NU Actueel

Russen definitief niet welkom op Wimbledon

 - NU Actueel Video bekijken

Tennissers uit Rusland en Belarus zijn niet welkom op het tennistoernooi van Wimbledon, dat van 27 juni tot en met 10 juli gespeeld wordt. De organisatie heeft dit besloten vanwege de Russische invasie in Oekraïne.

Door dit besluit kunnen bij de mannen onder anderen Medvedev (de nummer twee van de wereld), Roeblev (nummer acht) en Chatsjanov (nummer 26) niet in Londen aantreden. Bij de vrouwen ontbreken onder anderen Sabalenka (de nummer vier van de wereld en halvefinaliste van vorig jaar), Azarenka (nummer achttien) en Pavljoetsjenkova (nummer vijftien).

“We snappen dat het hard is dat nu de individuen moeten lijden vanwege het regime van hun leiders, maar wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus All England-voorzitter Ian Hewitt.

Opdrachten:

  1. Waarom heeft de organisatie van Wimbledon besloten dat tennissers uit Rusland dit jaar niet mogen tennissen op dit internationale grandslamtoernooi?
  2. Waarom mogen ook spelers uit Belarus = Wit Rusland dit jaar niet deelnemen aan Wimbledon?
  3. Bekijk het artikel: Geef voorbeelden van sporters uit Rusland en Belarus die massaal worden geweerd door sportbonden.

 

Eigen mening:

  1. Bekijk het filmpje met daarin reactie van Djokovic over de uitsluiting van tennisspelers uit Rusland en Belarus. Waarom is hij het oneens met dit besluit?
  2. Ben jij het eens of oneens met Djokovic over sport en politiek? Motiveer je mening.

 

Stelling: Uitgesproken voor- of tegenstander zijn van de Russische inval, dat maakt niet uit. Iedere Russische sporter met worden gestraft voor de oorlogsmisdaden van Rusland in Oekraïne.

  1. Eens of oneens. Motiveer je mening.

 

Extra info: Medvedev en andere Russen definitief niet welkom op Wimbledon

Extra info: Djokovic noemt weren Russen op Wimbledon ‘belachelijk’, Svitolina wil voorbehoud

 

Wil je meer weten over NU Burgerschap?

Ga naar de site