NU Actueel

Moordtieten: De gevaren van een borstvergroting

 - NU Actueel Video bekijken

Je lippen laten opvullen, botox, bilimplantaten voor de perfecte achterkant of je borsten laten vergroten. Het is anno 2021 helemaal niet zo gek om iets aan jezelf te laten doen. Het blijkt alleen niet zonder risico. Iedereen die kiest voor een verandering aan zichzelf, heeft daar een eigen reden voor. Onzekerheid, maakbaarheid of gewoon jezelf een beetje willen tweaken, het mag allemaal.

Acht jaar geleden koos de nu 30 jarige You Tuber en zangeres Dionne Slagter (artiestennaam Onne Di) voor een borstvergroting. Ze wilde na een periode vol pesterijen en anorexia eindelijk vrouwelijke vormen hebben. Maar het aantal verhalen van vrouwen met medische complicaties neemt toe, veroorzaakt door siliconen borstimplantaten: breast implant illness.

Dionne Slagter maakte een documentaire over haar verhaal.

Opdrachten:

  1. Waarom is een perfect lichaam erg belangrijk voor jongeren?
  2. Welke invloed heeft social media op dit onderwerp?
  3. Wat is mooi? Probeer dit in eigen woorden te omschrijven.
  4. Waarom liet You Tuber en zangeres haar borsten vergroten?
  5. Wat zijn lekkende borsten en wat zijn de gevolgen hiervan?
  6. Zou het onderwerp ‘cosmetische ingrepen’ een terugkerend onderwerp moeten zijn tijdens de lessen burgerschap? Motiveer je mening.

Eigen mening:

In de documentaire Moordtieten gaat Dionne Slagter in gesprek met andere vrouwen met borstimplantaten en komt ze meer te weten over de risico’s van een borstvergroting en medische missers.

Stelling: ‘Jongeren zijn zich niet bewust van de risico’s van borstvergroting en andere cosmetische ingrepen en dat is de schuld van social media’.

Eens of oneens? Motiveer je mening.

 

Extra info: Wat er mis kan gaan met borstimplantaten?

Extra film: 3Doc documentaire Moordtieten (42 minuten)

Extra info: Bijna kwartmiljoen mensen zien Moordtieten van Dionne Slagter

 

Wil je meer weten over NU Burgerschap?

Ga naar de site