NU Actueel

Klimmend naar de wc op de beweegschool

 - NU Actueel Video bekijken

Er is een nieuwe school geopend in de plaats Alblasserdam. Het is een beweegschool, één van de eerste in Nederland. Op deze school staan in de hallen en gangen veel klim- en klautertoestellen. Je beweegt niet alleen tijdens gym, maar ook bijvoorbeeld als je naar de wc gaat of even je energie kwijt moet.

  1. Bekijk de video over de Beweegschool.
  2. Bewegen is belangrijk voor kinderen. Welke voordelen geven de leerlingen in de video voor het vele bewegen in school? Geef drie redenen.
  3. Welk orgaanstelsel gaat door het bewegen beter werken tijdens het leren?
  4. Op de beweegschool kunnen de kinderen klimmen in touwen en op klimwanden. Welke spieren in de armen gebruik je om je op te trekken tijdens het klimmen?
  5. In de video spelen twee leerlingen een spel waarbij ze tien keer moeten squatten. Doe deze oefening zelf ook tien keer. Welke spieren train je hiermee?
  6. De beweegschool in de video is een basisschool. Wat zijn de mogelijkheden op jouw school om tussen de lessen door beweging te krijgen?

Verdiepende opdrachten

  1. Bekijk de video over crossfit voor kinderen.
  2. Bij crossfit doen de kinderen veel aan gewichtheffen. Welke blessures kunnen ontstaan wanneer de kinderen te zware gewichten tillen?
  3. Hoe kun je blessures bij gewichtheffen voorkomen?

 

Bronnen

NOS Jeugdjournaal: Tijdens de les naar de wc? Op deze beweegschool klim je er naartoe!

 

Meer weten?

NOS Jeugdjournaal: Kinderen doen aan crossfit

 

Wil je meer weten over onze biologie methode Nectar?

Naar website

Meer informatie over dit onderwerp kun je vinden in Nectar 5e editie deel 1 hv hoofdstuk 2