NU Actueel

Je sekse kies je zelf

 - NU Actueel Video bekijken

De wereldberoemde Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials) maakte afgelopen week bekend dat zij transgender is. Het onderscheid tussen mannen en vrouwen lijkt te vervagen. Allerlei mensen keren zich tegen de traditionele hokjesgeest. “Hoe meer mensen als transgender uit de kast komen, hoe gewoner het wordt.” Belangenorganisatie Transgender Netwerk Nederland reageert enthousiast op het nieuws dat de Nederlandse YouTube-ster NikkieTutorials transgender is.
LGBTQIAP. Waar staan die letters voor? En hoe is het eigenlijk om als persoon samengevat te worden tot één letter? In het filmpje staat bij iedere letter iemand die het ons kan vertellen.

Opdrachten:
1. Waarom is Nikkie Tutorials een bekende Youtuber?

2. Nikkie maakte afgelopen week bekend een transgender te zijn. Wat is een transgender?

3. Waar staat de afkorting LGBTQIAP voor?

4. Motiveer waarom je het een goede en minder goede ontwikkeling vindt dat er steeds meer aandacht is voor mensen met een andere seksuele voorkeur.

5. Motiveer waarom er wel of geen relatie bestaat tussen religie en het accepteren van mensen met een andere seksuele voorkeur.

Eigen mening:
De Youtuber hoopt met haar boodschap “kleine Nikkies over de hele wereld te inspireren” om hun leven te leiden zoals ze willen. “We moeten elkaar accepteren, respecteren maar vooral naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen”, zegt ze.
Stelling: ‘Je sekse kies je zelf’
Ben je het eens of oneens met de stelling en motiveer waarom je dat vindt.

Extra info: Info Wikipedia
Extra info en filmpje: Gechanteerde NikkieTutorials onthult: ‘Ik ben transgender’
Extra filmpje: Youtuber Nikki Tutorials onthult in haar nieuwste video dat ze transgender is. (17 minuten)

Wil je meer weten over NU Burgerschap?
Ga naar de site