NU Actueel

Groeten uit…

  • Lesopener
  • 15 februari 2022
  • Niveau: Havo/vwo bovenbouw
 - NU Actueel Afbeelding bekijken

Heleen is een docent Nederlands die in haar weekenden en vakanties graag steden bezoekt. Zij heeft voor jullie een kaartje meegenomen als souvenir van haar laatste reisje. Bekijk dat maar eens goed. Beantwoord daarna door middel van slim Googelen de onderstaande vragen.

Spreek met de docent af of je alleen werkt of met klasgenoten. De docent bepaalt ook wat er na het maken van de vragen gebeurt: Bespreken of inleveren bijvoorbeeld, of misschien is deze speurtocht wel een wedstrijd!

1 In welke stad is Heleen geweest afgelopen weekend?
2 Wie was de beroemdste ‘inwoner’ van deze stad?
3 Waarom vindt docent Heleen het zo leuk om in deze stad met deze bekende inwoner te zijn? Wat heeft hij/zij met haar vak Nederlands te maken?
4a Welke bezienswaardigheid moet Heleen zeker bezoeken in deze stad, als zij nog iets van deze bekende inwoner wil ‘zien’?
b Wat valt daar namelijk van hem/haar te zien?
5a Na het bezoek aan deze stad, doet Heleen ook Ingelheim am Rhein aan. Hoeveel kilometer moet ze dan met de auto rijden als ze de kortste route neemt?
b Toevalligerwijs heeft deze plek een dubbele connectie met haar vak Nederlands. Wat is die dubbele connectie?
6a Als Heleen een nog andere stad wil bezoeken die belangrijk is geweest voor de hoofdpersoon van deze speurtocht, iets dichter bij huis en dus gewoon in Nederland, voor welke stad kan ze dan het beste gaan?
b Waarom deze stad?

Wil je meer weten over onze methode Nieuw Nederlands?

Naar de website