NU Actueel

neuzen in Terneuzen

De gemeente Terneuzen wil meer toeristen verwelkomen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar toch denken ze dat het zal lukken. Want Terneuzen telt een flink bedrag neer voor de letters TER en twee neuzen.

Het ontwerp is al klaar en dit jaar wordt de levensgrote ‘plaatsnaamattractie’ stevig op beton geplaatst. Wil je het met eigen ogen zien, dan moet je binnenkort naar het Stadhuisplein in Terneuzen.

De combinatie van de letters en de neuzen is goed bedacht. Maar zegt het ‘kunstwerk’ ook iets over het gevoel voor humor van de inwoners of de levendigheid van de gemeente? Daar bestaan twijfels over, blijkt uit dit artikel.

 

Vragen

Beantwoord vraag 1 eerst voor jezelf en bespreek je antwoord daarna in de klas.

1 In Terneuzen is een plaatsnaamattractie gemaakt in de vorm van drie letters en twee neuzen. Bedenk hoe de plaatsnaamattractie van Roermond er mogelijk uitziet. Zoek vervolgens op of je gelijk hebt. En?

 

Lees het artikel over de plaatsnaamattractie van Terneuzen. Beantwoord de vragen 2a en 2b eerst voor jezelf en bespreek je antwoord daarna in de klas.

2a De citymarketeer Marco van Hoek is niet erg enthousiast over het ontwerp en noemt het ‘nietszeggend’. Waarom?

2b Ook de stad Hulst heeft een plaatsnaamattractie. Zoek uit hoe die eruitziet. Wat zegt deze attractie? Licht je antwoord toe.

 

Kijk voor de antwoorden in TLPST nr. 74 Nieuw Nederlands

Bron: TLPST nr. 74

Wil je meer weten over onze methode Nieuw Nederlands?

Naar de website

 

 

TLPST is een maandelijkse lesbrief van
Nieuw Nederlands en
Genootschap Onze Taal.