Le resto-festif, le concept lancé par le chef Juan Arbelaez
- 4 maart 2024
- Niveau: Onderbouw
- Bron: Brut
Een 360 graden restaurant, een restaurant waarbij je tijdens het eten een film of voorstelling bekijkt of een moorddiner… Er zijn steeds meer restaurants waar je als gast, naast lekker eten, ook een bijzondere belevenis krijgt. In Parijs zijn er zogenaamde «restaurants festifs». Eén van de bedenkers en eigenaars is Juan Arbelaez. In deze video neemt hij ons mee naar drie van zijn restaurants.
Orientation
Ga naar de website van de restaurants festifs van Juan Arbelaez en zijn twee vrienden. Wat valt je op aan de restaurants qua sfeer en omschrijving?
Vidéo
Regarde la vidéo et choisis la bonne réponse
1 In een «restaurant festif» zijn stevige tafels / fijne stoelen belangrijk.
2 Juan heeft zijn vrienden PJ en Grec dankzij het werk / voetbal leren kennen.
3 Juans liefde voor Griekenland is ontstaan na het winnen van een weddenschap / door het WK-voetbal en het Griekse team.
4 Het eerste feestrestaurant Yaya trok in het begin weinig / meteen veel mensen.
5 De naam van het restaurant Bazurto komt van een markt in Parijs / een plek in Colombia.
6 Bij Bazurto hebben ze opklaptafels omdat het past bij de hele sfeer / om meer ruimte te kunnen maken.
7 Voor Juan Arbelaez is het belangrijkste dat de restaurants veel mensen trekken / de gasten blij zijn en genieten.
8 De sfeer in Babille moet mensen trekken die wat chiquer willen eten / passen bij het Parijs van het begin van de 20e eeuw.
Travail en groupe
Bedenk in groepjes van 5 een nieuw concept voor Juan en zijn vrienden en een idee voor een openingsfeest. Maak dan een flyer/poster. Vertel in elk geval:
- Wat de naam en het thema van jullie restaurant is.
- Wat voor eten jullie willen serveren; presenteer het menu.
- Wat voor bijzondere act jullie bedacht hebben voor de opening.
Wil je meer weten over onze Franse methode Grandes Lignes?
Naar website