NU Actueel

De Week van het Engelse Boek

  • 28 oktober 2020
  • Niveau: Bovenbouw/Onderbouw

Deze week is het De Week van het Engelse Boek, een week die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd en waarin (het lezen van) Engelse boeken gepromoot wordt. Het thema is deze keer ‘spannende fictie’. Bij aankoop van €12,50 aan Engelse boeken krijg je een geschenk. Dit jaar is dat de titel Four Warned, een collectie van vier spannende verhalen geschreven door de Britse schrijver en politicus Jeffrey Archer. Allemaal korte verhalen die erg van elkaar verschillen, maar waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten. Lekker leesvoer voor in de herfst!

Beantwoord eerst de volgende vragen.

1. Lees jij wel eens Engelse boeken en zo ja, wat voor boeken lees je dan?
2. Wat is het laatste Engelse boek dat je gelezen hebt en welk boek wil je nog graag lezen?
3. Noem drie voordelen van lezen in het Engels.

Bekijk nu de video en beantwoord daarna de vraag.

4. Ken je de boeken die genoemd worden in het filmpje? Zo ja, welk boek heb je gelezen en wat vond je hiervan? Zo nee, welk boek zou je wel willen lezen en waarom?

De Nederlandse boekenwinkels verkopen steeds meer Engelse boeken, waaronder ook Young Adult boeken (voor lezers van 12 tot 18 jaar). In de video heb je er al een paar langs zien komen. Bekijk nu het volgende lijstje met Engelse boeken die recent verschenen zijn en beantwoord de vragen.

Top 10 Engelstalige Young Adult boeken

5. Welk boek uit deze lijst spreekt je het meest aan en waarom?
6. Hoe ziet jouw top 3 van Engelse boeken eruit?
7. Leg uit waarom jouw nummer 1 boek op die plek staat. Wat vind je er goed aan?
8. Naar aanleiding van het thema van deze week: staat er ook een spannend boek in jouw lijst met favorieten? Zo ja, waarom is dit boek zo spannend? Zo nee, zou je graag meer spannende boeken willen lezen?

Lees waar de vier verhalen van Jeffrey Archer over gaan:

Four Warned by Jeffrey Archer

9. Kies het verhaal dat jou het meest aanspreekt en schrijf een eigen versie van het korte verhaal (maximaal 1 pagina).

Benieuwd naar het origineel van Jeffrey Archer of enthousiast geraakt over de andere boeken die hier genoemd zijn? Ga dan snel naar de boekhandel!