NU Actueel

Een week zonder vlees, wat maakt dat uit?

 - NU Actueel Video bekijken

Van 5 tot en met 11 maart wordt de eerste Nationale Week Zonder Vlees gehouden. De organisatoren vinden het niet nodig dat iedereen vegetariër wordt, maar willen wel graag dat mensen wat vaker een dagje vlees en vis afwisselen met vegetarische of plantaardige gerechten. Een flexitarisch eetpatroon zou beter zijn voor het milieu. Hoe zit dat? 

Opdrachten:

Bekijk het filmpje hierboven.

  1. Wat betekent ‘vegetariër’? En wat is een flexitarisch eetpatroon?
  2. Beschrijf het productieproces van vlees. Wat komt er allemaal bij kijken voor een stuk vlees op je bord ligt.
  3. Leg uit waarom het eten van vlees het milieu meer belast dan het eten van groente.
  4. Bekijk de site van Week zonder vlees. Wat bespaar je als je één dag geen vlees eet?
  5. Geef je mening: Vind jij het belangrijk om minder vlees te eten? Licht je mening toe.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze mens en maatschappijmethode Plein M?

Naar website